pæleorm-beskyttelse

Sådan beskytter vi mod pæleorm-angreb!

Pæleorm-beskyttelse – Sådan forebygger og behandler vi mod pæleorm!

Der findes flere måder, hvorpå du kan forebygge og behandle dit maritime træværk, så det udgør den perfekte pæleorm-beskyttelse.

Hos Teredo tilbyder vi kvalitetssikre og billige løsninger, som sørger for, at dit træværk står stærkt i vand mange, mange år frem i tiden.

Vi bruger hos Teredo især én metode til vores pæleorm-beskyttelse: Pile Wrapping. Lad os se lidt på, hvorfor det er god beskyttelse mod pæleorm!

Pile Wrapping

Pæleomvikling har mange navne. Pile Wrapping, ormedug, krympefolie. Men uanset navnet dækker det over en speciel form for platik-wrap, der kan strække sig ved montering og krympe omkring en træpæl. Det giver et beskyttende lag uden på træet, som en pæleorm ikke kan trække igennem.

  • Pile Wrapping monteres fra havbund og til to meter op ad emnet, så pæleorm-muslingerne ikke kan komme i nærheden af træet.
  • Pile Wrapping er saltvandsbestandigt og leveres i tykkelse af 30 mm. Det gør det sejt, så det kan tåle træk ved montering.
  • Pile Wrapping har ingen æstetiske indvirkninger på anlægget.
  • Pile Wrapping er en godkendt og bæredygtig beskyttelse mod pæleorm.
Udførelsesrækkefølge – hvordan sætter vi Pile Wrapping op?:
  1. Teredo inspicerer pælen i forhold til skader. Dette gøres altid inden omvikling af en dykker.
  2. Ved kraftig begroning (alger m.m.) skrabes pælen for løstsiddende begroning, og Teredo udgraver så 30-40 cm i havbunden omkring pælen.
  3. Teredo omvikler så en ’lille’ Pile Wrapping-rulle i omkring pælen ved havbunden, da dykkeren kan have svært ved at komme derned med den brede rulle. Det omvikles 5-6 gange og cirka 50-60 cm op.
  4. Den bredere Pile Wrapping-rulle bliver så brugt på resten af pælen – men maksimalt op til ca. 2 meter over havbunden, da en pæleorm ikke bevæger sig herop.
  5. Efter al omvikling sættes Pile Wrapping-materialet fast med kraftige strips ved lagenes afslutninger.
  6. Hvis pælen har et kryds eller andre monterede pæleemner, bruges samme Pile Wrapping-metode som ved pælen omkring havbunden. Herefter monteres den brede rulle omkring pælen og emnet.

Andre spørgsmål om pæleorm-beskyttelse?

Med Pile Wrapping burde du gerne have rigeligt med pæleorm-beskyttelse til dit maritime træværk. Der er dog også andre måder, hvorpå du kan sikre dig på. Hvis du vil høre mere om Teredos Pile Wrapping-løsninger, kan du kontakte os på +45 20 45 55 45 eller på mail jo@teredo.dk. Her kan du også få tilbud på, hvad disse løsninger koster, og hvad fordelene af ved den ene eller anden løsning. Hos Teredo finder vi den helt rette pæleorm-beskyttelse til dig. Vi har mange års erfaring med at bekæmpe og beskytte mod pæleorm, så du kan være helt tryg i vores hænder. Vi glæder os til at høre fra dig!